Nätverket Beställargrupp välfärdsteknologi ska öka förmågan att göra goda inköp

ingen-bild-gul

SKL har tillsammans med ett 20-tal kommuner ett beställarnätverk som samverkar med syfte att öka förmågan att göra goda inköp av välfärdsteknik och andra digitala lösningar inom vård och omsorgssektorn.

Beställargrupp välfärdsteknologi bildades hösten 2016 i SKL:s regi och samlar personer med kompetens kring välfärdsteknologi. Gruppens uppdrag handlar om digitalisering av kommunal vård, omsorg och socialtjänst med fokus på välfärdsteknik och individcentrerade e-hälsolösningar.

Under 2017 har gruppen tagit fram en “Vägledning för upphandling av trygghetsskapande teknik” som publiceras i januari 2018.

SKL:s vägledning: Upphandling av trygghetsskapande teknik, PDF

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild med texten AllAgeHubs öppna nätverksträffar

Nu kan du anmäla dig till vårens nätverksträffar!

Vårens nätverksträffar: 23 februari – kl. 9.00-10.00 Nka – Nationellt kompetenscentrum anhöriga berättar om nätverket för Digitalt anhörigstöd. Syftet med nätverket är bland annat att stärka digitalt anhörigstöd inom kommuner,

Rulla till toppen