Nätverket Beställargrupp välfärdsteknologi ska öka förmågan att göra goda inköp

ingen-bild-gul

SKL har tillsammans med ett 20-tal kommuner ett beställarnätverk som samverkar med syfte att öka förmågan att göra goda inköp av välfärdsteknik och andra digitala lösningar inom vård och omsorgssektorn.

Beställargrupp välfärdsteknologi bildades hösten 2016 i SKL:s regi och samlar personer med kompetens kring välfärdsteknologi. Gruppens uppdrag handlar om digitalisering av kommunal vård, omsorg och socialtjänst med fokus på välfärdsteknik och individcentrerade e-hälsolösningar.

Under 2017 har gruppen tagit fram en “Vägledning för upphandling av trygghetsskapande teknik” som publiceras i januari 2018.

SKL:s vägledning: Upphandling av trygghetsskapande teknik, PDF

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen