Miljardinvestering i AI och kvantteknologi

kvant_webb_qbitt_171101

Sverige kommer att intensifiera forskningen på artificiell intelligens (AI) och kvantteknologi, efter en donation på 1,6 miljarder kronor från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse. Ett nytt kvantteknologinitiativ, Wallenberg Center for Quantum Technology, lanseras i Göteborg.

Wallenberg Centre for Quantum Technology är ett tioårigt initiativ som kommer att etableras och drivas av Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Centret har en total budget på cirka 1 miljard kronor, varav 600 miljoner kronor kommer från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse. Ytterligare finansiering kommer från industrin, Chalmers tekniska högskola och andra universitet.

– Det är enormt glädjande att Stiftelsen gör denna långsiktiga satsning. Den ger oss möjlighet att bygga bred svensk kompetens inom kvantteknologi, men också möjligheten att bygga en svensk kvantdator, säger professor Per Delsing, programdirektör för det nya centret.

Läs hela nyheten  på businessregiongoteborg.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild med texten AllAgeHubs öppna nätverksträffar

Missa inte vår nätverksträff den 1 juni!

Den 1 juni är det dags igen! Vid detta tillfälle är kommunernas testmiljöer i fokus. AllAgeHub:s testledare från Lilla Edet, Mölndal och Öckerö kommer att berätta om deras arbete med 

robot hand hand som möts

Välkommen att anmäla dig till MiniExpo!

När: 12 maj och 13 maj Var: Dalheimers hus, Slottsskogsgatan 12 i Göteborg Kostnad: Kostnadsfritt Läs mer och anmäl dig här: Inbjudan till MiniExpo Göteborg – AllAgeHub    

Scroll to Top