Högteknologiska toaletter införs på äldreboenden

g-discksonstoa-jpg

Kommunfullmäktige i Göteborg bestämde under torsdagen att högteknologiska toaletter ska införas på flera äldreboenden i ett försöksprojekt. Toaletterna både tvättar och torkar vilket innebär att vårdtagaren kan göra toalettbesök utan att ha med sig omsorgspersonal.

Det var Ann Catrine Fogelgren (L), biträdande kommunalråd, som lämnade in motionen om att införa högteknologiska toaletter inom äldreomsorgen i Göteborg.

– De här toaletterna stärker möjligheterna för ett självständigt liv för vårdtagarna, säger hon.

Samtliga partier i kommunstyrelsen förutom Sverigedemokraterna var positiva till att införa toaletterna i ett försöksprojekt enligt Fogelgren (L). De kommer nu att införas på utvalda äldreboenden i olika stadsdelar i Göteborg. Därefter ska resultatet utvärderas.

– Vi bygger många nya äldreboenden i Göteborg och då måste vi ligga i framkant vad gäller välfärdsteknik, säger Fogelgren (L).

 

Läs hela nyheten på svt.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top