Uppstartskonferens för AllAgeHub

AllAgeHub_startkonf

Förra veckan var det uppstartskonferens för det nya forsknings-, innovations- och utvecklingscentret AllAgeHub som ska främja tillgängliga boendemiljöer och välfärdsteknik som underlättar för människor att vara delaktiga i samhället och leva självständiga och trygga liv – oavsett ålder och funktionsvariation.

Varför behövs AllAgeHub?

– Vi behöver tänka nytt för att kunna möta framtidens vård- och omsorgsbehov hos äldre och personer med funktionsnedsättning. Produkter och tjänster motsvarar inte alltid användarnas behov och kommunerna behöver stöd i implementeringen av välfärdsteknik. Företag vill också utveckla produkter och tjänster i samarbete med målgruppen, sa Theresa Larsen, verksamhetsledare för AllAgeHub.

Verksamheten finansieras till största delen av Vinnova, Västra Götalandsregionen och tolv GR-kommuner. Hittills har 24 västsvenska aktörer inom offentlig sektor, akademi, näringsliv och civilsamhälle gått samman för att gemensamt etablera AllAgeHub, men fler knackar på dörren och målsättningen är att växa.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen