Inbjudan till MiniExpo Lerum 2023

MiniExpo Lerum

MiniExpo är en mindre mässa där besökare har möjlighet att få information, ha dialog och bli inspirerade av välfärdsteknik. Välfärdstekniken som presenteras på mässan syftar till att kunna vara aktiv, självbestämmande och trygg i vardagen. 

När: 17 april mellan kl. 12.00-16.00, drop-in

Var: Equmeniakyrkan Floda, Garverivägen 7A

Vem får komma: Alla är välkomna!

Kostnad:Kostnadsfritt

Fika: PRO bjuder på fika

Varmt välkomna, ingen anmälan krävs!

 

Tider att hålla koll på:

Klockan 12
Öppning och presentation av dagen – vad är välfärdsteknik och vilket stöd kan du få? AllAgeHub, PRO, Demensföreningen och Lerums kommun presenterar.
Lokal: Kyrksalen

Klockan 12.30-16
Välkomna att besöka mässan!
Lokal: Cafét

Klockan 13-13.15
Vad är välfärdsteknik?
Lokal: Kyrksalen Klockan

Klockan 14-14.15
Vad är välfärdsteknik?
Lokal: Kyrksalen Klockan 15-15.15 Vad är välfärdsteknik? Lokal: Kyrksalen

MiniExpo är ett gemensamt arrangemang mellan PRO, demensföreningen i Lerum, Lerums kommun och AllAgeHub.

Information om utställningen

Företag Beskrivning
Moveum AB Spisec AddOn S är en lösning på vår vanligaste brandorsak, en bortglömd spis. Genom ett avancerat sensorsystem undviks branden men ger även stöd får anhöriga och undviker interaktion mellan användaren och komplicerad teknik. Här ges möjligheten att öka tryggheten vid eget boende samtidigt som en rad olika stödfunktioner ger möjligheten att fortsätta laga mat som vanligt.
Health Capacity Nordic AB Neki erbjuder diskreta trygghetslarm som fungerar både inomhus och utomhus. Larmens icke stigmatiserande design uppskattas av bäraren. Larmen skapar trygghet för anhöriga/personal som ökar friheten och självständigheten för äldre. Larmen har flera olika funktioner såsom exempelvis realtidsspårning, tvåvägskommunikation med mera.
Posifon AB Posifon utvecklar frihetsskapande tjänster inom välfärdsteknik och är leverantör av medicinpåminnare och mobila trygghetslarm som fungerar både inne och ute. Vår vision är att vi tillsammans med omsorgen ska få alla att känna sig trygga, fria och självständiga
Lyckna Technologies AB Vi hjälper omsorgspersonal att skapa spontana stunder av glädje med omsorgstagaren genom kraften av musik och rörelse. Vi har tagit fram en aktivitetsväst som spelar musik när du rör på dig. Kul, enkelt och stimulerande!
Zafe Care Systems AB Välkommen till Zafes monter där vi kommer att berätta och visa välfärdsteknik som trygghetslarm, AI-kamera och GPS-klocka som används för trygghet i och utanför hemmet. Vi kommer att berätta om framtidens teknik och hur radar kan vara en trygghet i hemmet utan att tumma på självständigheten. Välkommen också för att lära känna våra charmiga digitala terapidjur som robotkatter och robotfåglar.
Lidol Lidol är återförsäljare av TERA från T-Meeting. TERA är en app för mobil eller surfplatta som hjälper personer med hörselnedsättning att använda telefon eller att kommunicera på plats. TERA autotextar det andra säger och gör att fler kan ha telefonkontakt med ex. nära och kära, vård och omsorg och arbete. TERA är ett hjälpmedel som är upphandlat av VGR och går också att få som arbetshjälpmedel.
Abilia Abilia verkar för ett socialt hållbart och inkluderande samhälle där personer med särskilda behov känner trygghet, självständighet och delaktighet. Med våra hjälpmedel kan människor bland annat skapa struktur i vardagen, kommunicera och styra hemmiljön. Abilia kommer visa olika tids- och planeringhjälpmedel samt även en stor och lättanvänd IR fjärrkontroll som kan styra utrustning i boendet.
Sensapp Vi är en leverantör av trygghetsskapande tjänster. Primärt arbetar vi med en tjänst som förebygger fall i hemmet och därmed skapar möjligheten till förlängt kvarboende. Vi erbjuder även en säker och trygg kommunikationsplattform för kommunen, individen, anhöriga och civilsamhället. I kommunikationsplattformen erbjuder vi även möjligheten till volontärtjänster för att motverka ofrivillig ensamhet.
Mabel AI AB Språkbarriärer i välfärden utgör ett hinder för en god folkhälsa, livskvalitet och jämlikhet i vården. Hög ålder och ohälsa kan också medföra svårigheter att kommunicera på annat språk än modersmålet. För att möta detta behov har vi utvecklat Mabel, en AI-baserad app som kan användas för samtal över språkbarriärer mellan vårdgivare och vårdtagare. Appen innehåller exempelvis taligenkänning.
Evondos AB Evondos är en medicintjänst som hjälper dig att komma ihåg att ta din medicin på rätt tid och ändå vara självständig. Åk iväg, ta med medicinen, påminnelse fås på mobilen. Oavsett om du är glömsk darrhänt, har sämre hörsel, syn eller andra hinder ska du alltid komma ihåg att ta din medicin tack vare tydliga funktioner. Det ska vara lätt för dig! Och du, vi kan prata med dig via automaten också!
ACT Medical ACT Medical erbjuder hjälpmedel för ett hållbart liv, större självständighet och ökad livskvalitet. Vi erbjuder innovativa och hållbara lösningar för vård och omsorg och privatpersoner utifrån den enskildes behov i syfte att öka individens livskvalitet.
ELON Lokala butiken ELON i Lerum
Övriga utställare PRO, Demensföreningen i Lerum, Lerums kommun, Testa VR med Lerums kommun, Biblioteket, Lås och larm i kommunen, AllAgeHub mm

Välkommen att anmäla dig i formuläret här intill.

(*) Göteborgsregionen (GR) driver sedan maj 2020 Testbädden AllAgeHub (www.allagehub.se) med stöd av GRs 13 medlemskommuner, Vinnova och Västra Götalandsregionen. Testbädden AllAgeHub är en användardriven testbädd vilket innebär att den utgår från användarnas, dvs kommunala verksamheters, personal, brukares och/eller anhörigas, egenformulerade behov för att därefter söka lösningar att testa i kommunal regi eller inom ramen för civilsamhällets organisationer. Testbädden AllAgeHub är nu i en fas där användarformulerade behov fortlöpande dokumenteras och vi söker nu former för att presentera dessa behov till omvärlden för att hitta lösningar att testa inom Testbädden AllAgeHubs olika testmiljöer.

Rulla till toppen