Inbjudan till MiniExpo Kungälv

MiniExpo Kungälv

MiniExpo är en mindre mässa där företag visar välfärdsteknik!

  • När: 17 november kl. 13.00-15.00
  • Var: Kvarnkullen, Kvarngatan 8
  • Vem får komma: Alla med intresse av välfärdsteknik!
  • Kostnad: Kostnadsfritt

Varmt välkomna, ingen anmälan krävs

MiniExpo är en mindre mässa där besökare har möjlighet att få information, ha dialog och bli inspirerade av teknik som kan underlätta vardagen. Välfärdstekniken som presenteras på mässan syftar till att kunna vara delaktig, självständig och trygg med bibehållen integritet. MiniExpo är en del av en inspirationsvecka om digital teknik i vardagen som Kungälvs kommun anordnar. Inspirationsvecka – digital teknik i vardagen – kungalv.se

MiniExpo är ett gemensamt arrangemang mellan representanter från civilsamhället, Kungälvs Kommun och AllAgeHub.

Information om utställningen

Företag Beskrivning
Safe4 Safe4 har utvecklat ett koncept som heter bo längre hemma som riktar sig mot privatpersoner som inte har hjälp av kommunen.
Frölunda Data och ICAP AB Återförsäljare av olika typer av välfärdsprodukter som underlättar i vardagen.
Lidol AB Lidol är återförsäljare av TERA. TERA är ett hjälpmedel som är upphandlat av VGR, men kan också köpas direkt. TERA är en app i mobilen eller surfplattan som hjälper personer med hörselnedsättning att kommunicera genom att TERA autotextar vad motparten säger.
Salus mea Salus mea är en mjukvara som stöttar mobilt arbetssätt inom vård och omsorg, men är även ett certifierat mobilt trygghetslarm som förbättrar välbefinnandet för den enskilda personen. Salus mea är larm, geografisk trygghetszon, falldetektion, digital ledsagning, videosamtal och kommunikationsverktyg.. allt i ett! Kom förbi vår monter och testa!
Q-Fog i Nora AB Q-Fog säljer brandskyddsprodukter som ska förhindra att personer skadas eller dör vid eventuella bränder. Telenta som är återförsäljare deltar och har under året driftsatt ett större antal mobila sprinklers i just Kungälv
Hoivita Oy Hoivita Oy säljer produkter som möjliggör monitorering av en person på distans och även erbjuder möjlighet till kommunikation via videosamtal.
Visible Care Visible Care vill erbjuda kvalité och säkerhet i vården nu och in i framtiden, därför är Visible Care appen anpassad för vård och omsorg. Appen innehåller en innovativ kunskapsbank med exempelvis introduktionsutbildning, internutbildning eller färdighetsträning.
Bano Bano vändbar toalett är både är vändbar och elektriskt höj- och sänkbar. Toaletten går bland annat också att få med spol- och torkfunktion.
GoesArt GoesArt representerar inmuTOUCH produkter i Sverige. Företaget säljer produkter som kan minska oro och stress.
Heedy Heedy är en smart och enkel videosamtalsapp där familjer kan umgås med sina äldsta utan komplicerade pekskärmar eller datorer. Heedy är mötesplatsen där du enkelt kan se, tala och umgås med dina nära och kära oavsett ålder och förmåga.
Sentina Silverstund är en molntjänst som du lätt kommer åt via en smartphone, padda eller smarttv. Webbsidan ger tillgång till ett rikt programbibliotek med aktiviteter. Syftet är att inspirera till dialog och möten människor emellan genom att lyssna, se och röra sig med hjälp av berättelser, visor, gåtor, spel och gymnastikövningar.
Lyckna Ett meningsfullt hjälpmedel som sätter omsorgen i rörelse med hjälp av musik. Med hjälp av rörelse och musik kan oro och ångest minskas och minnen och känslor kan väckas. Produkten spelar endast musiken när musik klämmorna är i rörelse och musiken pausas så fort rörelsen stannar.
Bioservo Technologies AB Vi tillhandahåller kraftfulla muskelstärkande produkter och tjänster för att ge ökad livskvalitet genom att hålla människor med nedsatt muskelstyrka i rörelse.
Övriga utställare AllAgeHub, Kungälvs kommun, länsförsäkringar, Swedbank, Biblioteket i Kungälv mm.

Välkommen att anmäla dig i formuläret här intill.

(*) Göteborgsregionen (GR) driver sedan maj 2020 Testbädden AllAgeHub (www.allagehub.se) med stöd av GRs 13 medlemskommuner, Vinnova och Västra Götalandsregionen. Testbädden AllAgeHub är en användardriven testbädd vilket innebär att den utgår från användarnas, dvs kommunala verksamheters, personal, brukares och/eller anhörigas, egenformulerade behov för att därefter söka lösningar att testa i kommunal regi eller inom ramen för civilsamhällets organisationer. Testbädden AllAgeHub är nu i en fas där användarformulerade behov fortlöpande dokumenteras och vi söker nu former för att presentera dessa behov till omvärlden för att hitta lösningar att testa inom Testbädden AllAgeHubs olika testmiljöer.

Rulla till toppen