Inbjudan till MiniExpo – FUB 2023

Nyfiken på välfärdsteknik?

Den 16 mars arrangerar AllAgeHub en MiniExpo tillsammans med FUB Västra Götaland och FUB Göteborg. MiniExpo är en mindre mässa där besökare har möjlighet att få information, inspiration och ha dialog med företag om teknik som kan underlätta vardagen. Syftet med mässan är att ge inspiration och kunskap om välfärdsteknik. Den teknik som presenteras underlättar självständighet, trygghet, aktivitet och delaktighet i vardagen.

  • När: 16 mars kl 15–17, samt 18–20
  • Var: FUB-huset, Lillatorpsgatan 10
    Närmaste spårvagnshållplats är Töpelsgatan
  • Vem får komma: Alla intresserade är välkomna, ingen anmälan behövs
  • Kostnad: Kostnadsfritt
  • Fika: Vi bjuder på fika i caféet 

Boka in tiden redan i dag!

 

Information om utställningen

 

Wera Welltech

Digitala terapidjur som kan skapa trygghet och glädje. Djuren är enkla att använda och imiterar riktiga djur. De reagerar på rörelser, beröring och ljud.
Läs mer på deras hemsida.

K-iT Sweden AB

Yetitablet med YetiCare är en aktivitetsskärm som erbjuder mängder med olika aktiviteter. Skärmen är enkel att använda för både brukare och personal och har appar för träning, spel, sinnesstimulering och mycket mer.
Läs mer på deras hemsida.

GoesArt

  • Tovertafel – det magiska bordet – ett spel med ljus och ljud som reagerar på spelarnas rörelser. Kan bidra till aktivitet och samspel för alla, oavsett funktionsförmåga.
  • inmuDANCE – en kudde med musik och vibration som anpassar sig efter hur personen rör sig. Kan stimulera till rörelse eller lugn.
  • inmuRELAX – en kudde med lugnande musik och vibrationer som kanbidra till att dämpa rastlöshet, oro och stress.

Läs mer om produkterna på GoesArts hemsida.

Habbie

En digital tjänst för aktivitet och träning. Kan användas för rehabilitering, habilitering och förebyggande träning i hemmet, på boenden eller offentliga lokaler.
Läs mer på deras hemsida.

Lyckna

Joyvest är en aktivitetsväst som spelar musik när du rör på dig. Västen stimulerar till rörelse, välmående och glädje, både enskilt och tillsammans med andra.
Läs mer på deras hemsida.

Stiftelsen Bräcke diakoni

REDA är en webbaserad app för samordning, struktur och information om en person med stödbehov. Lösningen gör att den person det handlar om är i centrum och äger informationen
Läs mer på produktens hemsida.

RättVisat är ett digitalt kommunikationspass som ger information om en person och hens kommunikation.
Läs mer på produktens hemsida.

Posifon

Trygghetslarm med olika GPS-enheter som kan anpassas efter individuella behov och användas både inomhus och utomhus. Lösningen ger bland annat möjlighet att larma och att bli hittad om man kommer bort.
Läs mer på deras hemsida.

Picture my life

En digital tjänst för stöd i vardagen. I tjänsten kan olika kommunikationssätt användas för att skapa struktur, förbereda, träna och engagera. Till exempel schema, sociala berättelser, så-här-gör-du-anvisningar med mera. Händelser som läggs in kan delas med andra. Olika typer av bilder kan användas i lösningen.
Läs mer på deras hemsida.

Frölunda Data och ICAP AB

Återförsäljare av olika typer av välfärdsprodukter som under lättar i vardagen. På MiniExpo kan du se produkter och tjänster för aktivitet, självständighet, planering och påminnelser.
Läs mer på deras hemsida.

Teknikmentorer Göteborg stad

Daglig verksamhet i Göteborg har en verksamhet där deltagarna har ett särskilt uppdrag att arbeta med välfärdsteknik. Teknikmentorerna får uppdrag från verksamheter där de bistår med att installera och utbilda. De utvecklar också egna appar och spelplattformar. På MiniExpo kommer mentorerna att visa VR-teknik och gaming.
Följ teknikmentorernas Instagram-konto.

(*) Göteborgsregionen (GR) driver sedan maj 2020 Testbädden AllAgeHub (www.allagehub.se) med stöd av GRs 13 medlemskommuner, Vinnova och Västra Götalandsregionen. Testbädden AllAgeHub är en användardriven testbädd vilket innebär att den utgår från användarnas, dvs kommunala verksamheters, personal, brukares och/eller anhörigas, egenformulerade behov för att därefter söka lösningar att testa i kommunal regi eller inom ramen för civilsamhällets organisationer. Testbädden AllAgeHub är nu i en fas där användarformulerade behov fortlöpande dokumenteras och vi söker nu former för att presentera dessa behov till omvärlden för att hitta lösningar att testa inom Testbädden AllAgeHubs olika testmiljöer.

Rulla till toppen