AllAgeHub – Vad händer i höst?

AllAgeHub höstbild 2024

Under hösten fortsätter arbetet inom AllAgeHub – Samlat stöd för välfärdsteknik i Göteborgsregionen. De flesta aktiviteter är uppstartade och fler är på gång att starta upp. Några av aktiviteterna är riktade mot specifika målgrupper, medan andra är relevanta för flera. Nedan följer en översikt.

Testa välfärdsteknik och matcha behov med lösning – För kommuner och företag
Den 27 november är det återigen dags för en matcharena! Kommunerna i Göteborgsregionen får möjlighet att publicera behov, och vi söker företag som har välfärdstekniska lösningar och som önskar delta i test. Företagen får därefter möjlighet att skicka in en intresseanmälan. Läs mer här.

Presentationträff – För kommuner och företag
Under hösten arbetar vi vidare med att genomföra en presentationsträff tillsammans med näringslivet. Presentationsträffen kommer att utgå från de behov som kommunerna har, och företag kommer att ha möjlighet att presentera sina välfärdstekniska lösningar som möter behoven. Läs mer här.

Webbinarium – Öppet för alla
 Höstens första webbinarium är planerat till den 26 september. Maria Nilsson, som arbetar på Linnéuniversitetet och Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka), har skrivit avhandlingen ”Välfärdsteknik för äldre och deras anhöriga – En analys av samhällets syn på vård och omsorg för äldre och anhörigas roll sett genom diskursen om välfärdstekniska lösningar.” På webbinariet berättar Maria om resultaten i sin forskning. Läs mer här.

Introduktion till testprocessen – För Göteborgsregionens medlemskommuner
Minst två tillfällen planeras att genomföras under hösten. Introduktionen till testprocessen är endast öppen för medlemskommunerna.

Individuellt stöd –För Göteborgsregionens medlemskommuner
Under hösten startar vi upp individuellt stöd för flera kommuner som har efterfrågat hjälp gällande olika utvecklingsarbeten med välfärdsteknik. Detta stöd är skräddarsytt efter varje kommuns specifika behov och kan omfatta exempelvis coachning, breddinförande och behovsformulering.

Nätverk – För Göteborgsregionens medlemskommuner
Två nätverk med fokus på välfärdsteknik är nu aktiva, ett för individ- och familjeomsorg samt ett för funktionsstöd, äldreomsorg och kommunal primärvård. Nätverken syftar fortsatt till att fungera som plattformar för erfarenhetsutbyte, samverkan och omvärldsbevakning.

Lärande exempel från Göteborgsregionens medlemskommuner
Under hösten kommer AllAgeHubs webbplats utvecklas och inkludera fler lärande exempel från kommunerna i Göteborgsregionen. Det kan handla om genomförda tester samt införande av välfärdsteknik. Dessa exempel kommer att vara tillgängliga på AllAgeHubs webbplats.

Övrigt
I övrigt pågår omvärldsbevakning samt samarbete med externa aktörer för att säkerställa att alla planerade aktiviteter kan genomföras på bästa sätt. Mer information om AllAgeHub och de pågående aktiviteterna hittar du på vår hemsida, i nyhetsbrevet samt på Facebook och LinkedIn.

AllAgeHub – Samlat stöd för välfärdsteknik i Göteborgsregionen syftar till att stärka kommunernas förmåga att utnyttja välfärdsteknikens potential för att förbättra och effektivisera vård, omsorg och sociala insatser inom individ- och familjeomsorg, funktionsstöd, äldreomsorg samt kommunal primärvård i Göteborgsregionen. Stödet kommer att erbjudas under treårsperioden 2024–2026.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen