Användare, anhöriga och vårdgivare sökes för test av digital tjänst i mobilen eller surfplattan

salusmea_bild

SAMARBETE SÖKES. Salus Mea är en digital tjänst i mobilen eller surfplattan som syftar till att skapa trygghet för användare och anhöriga. Tjänsten omfattas av flera deltjänster för att möta behov i åldrandets olika faser.

Ett urval av funktionerna är:

 • Dela plats vid behov
  • Videosamtal med anhöriga
  • Snabbkontakt med vårdgivare
  • Trygghetsnätverk
  • Kalender med påminnelser
  • Larmfunktion
  • Fallförebyggande funktioner

Det finns i huvudsak tre målgrupper till tjänsten: användare, anhörig och vårdgivare. Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer från alla dessa grupper för att bättre förstå vilka funktioner som intresserar dem mest. En typisk användare är en person med behov av trygghet där kanske minnet, balansen, eller närheten till social kontakt behöver stödjas. En anhörig kan vara någon som oroar sig över förälderns hälsotillstånd, att hen lever ett aktivt liv eller tar sin medicin. En typisk vårdgivare är en person som dagligen kommer i kontakt med båda grupperna, användare och anhöriga. Personen har insikt i behov eller idéer på hur digitala verktyg skulle kunna vara en hjälp i vardagen eller i verksamheten.

 

Gå till annonsen på vår digitala anslagstavla SAMARBETE SÖKES

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top