Arbetet med kvalitetssäkring av hälsoappar är nu igång

Close-up Of Person Hand On Mobilephone Checking Heart Rate Application With Varied Exercise Equipment

I ett delvis EU-finansierat projekt ska Swedish standards institute, Sis, delta i ett projekt som syftar till att göra olika typer av hälso- och livsstilsappar säkrare och av bättre kvalitet för användarna och vårdgivarna.

Arbetsgruppen består av experter från landsting, myndigheter och näringsliv. Arbetet kommer att ske inom ramen för uppdraget som SIS kommitté för hälso- och sjukvårdsinformatik har.

– Utvecklingen går ohyggligt fort och det finns ett tydligt behov av att finna stöd för att kvalitetssäkra appar inom vård och omsorg. Vi ska komma ihåg att appar är en del av digitaliseringen av vård och omsorg, så vi behöver en god bredd på expertisen för att få med helheten tidigt i arbetet, säger Lena Morgan, projektledare, SIS, Swedish Standards Institute.

 

Läs mer på ithalsa.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen