Stimulansmedel välfärdsteknik 2018

ingen-bild-rosa

Regeringen har under 2018 avsatt 350 miljoner kronor i stimulansmedel som stöd för den kommunala äldre- och funktionshinderomsorgen att använda för välfärdsteknik. SKL har tagit fram exempel på hur pengarna kan användas.

Det är för att underlätta för kommunerna att använda de tilldelade pengarna, som SKL tagit fram förslagen på användningsområden. Socialstyrelsen kommer inom kort med närmare instruktioner om hur pengarna kan användas. Det är också hos Socialstyrelsen som stimulansmedlen sedan rekvireras, och myndigheten ska även följa upp vad kommunerna använder pengarna till.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild med texten AllAgeHubs öppna nätverksträffar

Nu kan du anmäla dig till vårens nätverksträffar!

Vårens nätverksträffar: 23 februari – kl. 9.00-10.00 Nka – Nationellt kompetenscentrum anhöriga berättar om nätverket för Digitalt anhörigstöd. Syftet med nätverket är bland annat att stärka digitalt anhörigstöd inom kommuner,

Rulla till toppen