Portalen för testbäddar som bidrar till framtidens smarta samhälle är nu invigd

SI

Att kunna testa teknik, tjänster eller produkter innan de tas i bruk på marknaden i så kallade testbäddar blir allt viktigare. Idag invigs swedishtestbeds.com, testbäddsportalen för digitaliserat samhällsbyggande, som ska ge en överblick över befintliga testbäddar på området i Sverige. Portalen invigs kl. 16.00 på Helio Works i Kista av Sveriges bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

De senaste åren har användningen av begreppet testbädd ökat i Sverige. En testbädd är en miljö där man kan testa nya tekniker i en kontrollerad, simulerad eller verklig användarmiljö, innan man tar produkten eller tjänsten vidare ut på marknaden. Fram till idag har det dock inte funnits någon överblick av befintliga testbäddar, vilket gör att det lätt kan ske dubbelarbete, då man inte vet vilka tester som redan är på gång på marknaden.

– Vi har idag många testbäddar men de är inte tillräckligt kända och samordnade. Jag tror att swedishtestbeds.com kommer att bidra till en bättre överblick och samordning av befintliga testbäddar, så att våra svenska innovationer snabbare kommer ut på marknaden och kan bidra till effektivare processer, säger Peter Eriksson, bostads- och digitaliseringsminister.

Läs hela nyheten här

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen