Göteborgs Stad vinnare av Guldlänken 2018 med appen Anmäl hinder

anmälhinder

Offentliga rummet delar varje år ut ett pris, Guldlänken, för att premiera den mest innovativa förvaltningsutvecklingen inom det offentliga Sverige. Årets vinnare av Guldlänken tilldelas Göteborgs Stad för sitt arbete med appen Anmäl hinder. Appen är ett nytt sätt att utveckla tillgänglighetsarbetet i Göteborg men även på ett lättare och digitalt sätt ge medborgaren en ökad delaktighet i uppdraget.

– Det känns helt fantastiskt, det här priset hjälper oss att sprida appen till fler kommuner! Jag ser det som ytterligare ett bevis på att vi verkligen är på rätt väg när det gäller tillgänglighetsarbetet i Göteborg. Extra roligt är det att göteborgaren gärna deltar i arbetet att skapa en stad som funkar för alla, säger Andreas Johansen, projektledare på fastighetskontoret som drivit arbetet med appen. Andreas är även ett av våra AllAgeHub-ombud.

 

Juryns motivering lyder:

För att genom appen Anmäl hinder erbjuda invånarna ett nytt sätt att utveckla och medskapa staden som tillgänglig för alla, med tydlig evidens för att en väl utformad digital lösning driver ökad delaktighet och intresse för att bidra i detta, samt för att ha skapat goda förutsättningar för spridning genom att ha valt att utveckla appen i öppen källkod har Göteborgs Stad utsetts till finalist i Guldlänken 2018.

 

Läs hela nyheten på Vårt Göteborg

Se filmen om appen Anmäl hinder

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen