Trelleborgs kommun satsar på IT-utbildningar för de över 65

Paris, France - April 27, 2015: Senior woman using tablet with Google search home page on a ipad screen

Ett nytt samarbete mellan Trelleborgs kommun och Telia ska minska det digitala utanförskapet.

Trelleborgs kommun startar nu ett nytt samarbete med Telia där målet är att stärka den digitala förmågan hos kommunens invånare. Genom projektet ”Mer Digital” kommer kommuninvånare över 65 att erbjudas IT-utbildningar.

– Trelleborg ska vara en framgångskommun som ska erbjuda god service, hög livskvalitet och en långsiktigt hållbar tillväxt. Genom att använda Telias koncept ”Mer Digital” vill kommunen öka den digitala förmågan och minska det digitala utanförskapet för målgruppen 65 år och äldre, det vill säga att fler medborgare ska kunna använda digitala verktyg och tjänster, säger Michel El-Dabh, e-strateg i Trelleborgs kommun i ett pressmeddelande.

Läs hela nyheten på 24trelleborg.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Bild på ett halvfärdigt pussel

Välkommen till nätverksträff 3 februari!

Välkommen på nätverksträff torsdagen den 3 februari 2022 klockan 9.00–10.00. Aktuellt från länsnivå – VästKom berättar VästKom – De fyra kommunalförbundens och de 49 kommunerna i Västra Götalands samorganisation berättar

Glödlampa på bakgrund som spelar på teknik

Matcharenan – Hur gick det?

Under två veckor hade företag möjlighet att anmäla in produkt/tjänst som matchade kommunernas behovsformuleringar. Sammanlagt inkom det 25 lösningar som kommunerna har fått ta del av. Nästa steg i processen

Utsmyckningsbild med jultema

Halvtid för Testbädden AllAgeHub

AllAgeHub utgör en användardriven testbädd vilket innebär att det är utifrån användarens behov som olika lösningar sökes. Identifierade dokumenterade behov matchas på olika sätt med näringslivets produkter och tjänster. Målet

Scroll to Top