Japansk visit i interaktiva miljön och snart öppnar vi upp för kommunbesök

nyhet_tokyobesök

University of Tokyo, Linnéuniversitetet och Johanneberg Science Park besökte i veckan AllAgeHubs interaktiva miljö då de tillsammans driver projektet Transnational living lab for active aging. Projektet ska med medel från Vinnova och JST, (Japans motsvarighet till Vinnova), utveckla och testa sociala innovationer som möter behov och möjligheter kopplade till en åldrande befolkning.

Ulrica Björner, koordinator för den interaktiva miljön, visade upp utvalda tekniska lösningar inom välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer för en intresserad och imponerad skara besökare.

– Det är alltid intressant att få internationella ögon på vår verksamhet då det hjälper oss att ständigt utvecklas. Japans behov och utmaningar inom välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer liknar de vi har här på hemmaplan och vi kan lära oss av varandra, säger Ulrica Björner, AllAgeHub.

Den interaktiva miljön är främst till för AllAgeHubs 12 medverkande kommuner men även för övriga samarbetsparter. Inom kort öppnas även den nya bokningsfunktionen här på allagehub.se där vi välkomnar våra medverkande kommuner att boka sig för höstens besök.

Mer information om den interaktiva miljön här.

Film från besöket:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin

Relaterade nyheter

Rulla till toppen