LÄRANDE

Seminarium: Verktyg för implementering och ledning för en smartare välfärd

  • När: Feb 08, 2018, klockan 1:00 f m-4:00 e m
  • Var: Scaniasalen på Chalmers konferenscenter, Huvudentrén, Chalmersplatsen 1, Göteborg
  • Antal platser: 60
ANMÄLAN

AllAgeHubs seminarieserie fortsätter och denna gång har vi bjudit in flera föreläsare. Vi får den 8 februari 2018 både möta företrädare för projektet CONNECT där en verktygslåda för välfärdsteknologi tagits fram, samt Maria Gill från SKL och projektet LEDA för smartare välfärd som tar oss med på studiebesök i Mittköping, en digital kommun i framkant.


CONNECT

Föreläsare:
Elna Hansson och Åsa Wall från Göteborgs Stad.

Tio kommuner i Norden som är ledande inom välfärdsteknik har inom projekt CONNECT skapat en verktygslåda som gör det enklare att börja med eller fortsätta arbetet med välfärdsteknologi.
Målet är att verktygslådan ska hjälpa andra kommuner att nå framgång i sina projekt och maximera chanserna att möta morgondagens förväntningar rörande välfärdsteknologi.
Du får ta del av en 9-stegs process, från vision till nyttorealisering, metoder och goda exempel från deltagande kommuner.

www.nordicwelfare.org


Mittköping – en digital kommun i framkant

Föreläsare:
Maria Gill, SKL, LEDA för smartare välfärd.

Mittköping är en metod för dig som bestämt sig – att du vill förändra, digitalisera och vill vara med och dela. Under ett år har tjugo kommuner deltagit i förändringsledningsprogrammet LEDA för smartare välfärd vars syfte är att öka hastighet, nytta och kvalitet i införandet av digitala lösningar. SKL har initierat programmet för att vässa välfärden med  digitaliseringen som hävstång, genom att identifiera, beskriva och sprida vad som möjliggör utveckling, och vad som kan stå i vägen. Maria presenterar resultatet och tar er med på studiebesök i Mittköping.

www.skl.se


Målgrupp: Chefer och medarbetare på strategisk nivå i kommunerna.

Tid och plats: Den 8 februari klockan 13.00–16.00, Scaniasalen på Chalmers konferenscenter, Huvudentrén, Chalmersplatsen 1, Göteborg.

Arrangör: AllAgeHub i samarbete med Göteborgsregionens kommunalförbund, GR.

Avgift och anmälan: Ingen avgift för AllAgeHubs samarbetsparter, för övriga i mån av plats och principen först till kvarn används. Arrangemanget finansieras av medlemspengar från GR. Begränsat antal platser.

Sista anmälningsdag 26 januari.

 

  • Kontaktperson för frågor gällande anmälan:
    Anna Karlsson, info@allagehub.se
  • Kontaktperson för frågor angående evenemanget:
    Ulrica Björner, info@allagehub.se
Finansiärer
Samarbetsparter